PRODUK SCINCARE PALING SESUAI

Assalamualaikum gais. Tahu takk, Farah tengah dalam dilema tentang produk scincare yg mana paling sesuai untuk kulit wajah Farah. 

Korang gunakan produk scincare apa sekarang ini? Berkesan dan memuaskan hati tak? 

Kulit wajah Farah sangatlah kering dan juga sensitif. Biarpun tak banyak jerawat tapi kaya dengan whitehead/blackhead. ha nampak? perkataan kaya tu.

Geram sangat blackhead/whitehead tak mahu hilang. Sebelum ni, lepas pakai mask, hilang juga sehari dua. lepas tu dia datang lagiii! selalunya dekat atas dagu, hidung, pipi dan juga atas bibir. Serius tak tahu macam mana nak hilangkanya. 


gambar wajah Farah sewaktu tumbuh jerawat kecil di pipi. ada je blackhead/whitehead tu, tapi dia malu-malu meow. taknak tunjuk muka



Sebelum ni, dah jumpa produk yg berkesan seawal seminggu. sangat-sangat berkesan. kulit jadi licin je. Semut pun suka nak lalu-lalang ecehh. tiba-tibalah pula dapat khabar yg produk itu tak selamat dipakai kerana mengandungi banyak bahan kimia oh tidakk.

Orang kata, better pakai produk yang dijual di kedai seperti watson, guardian, etc.. tak tahulah kan sebabnya apa. tapi Farah tak tahu nak pakai produk scincare yang mana yang ada dijual di kedai-kedai tu. Sebelum ini, Farah pernah ditawarkan untuk jadi Beauty Consultant bagi produk MaryKay. Teringin juga tapi bajet takdaaa. mahal sangat bagi Farah yg student ni

Patut ke berbalik semula pd Garnier? atau ada produk scincare lain yg lebih recommended? Untuk kulit macam Farah yg kering dan sensitif ni. Hmmm


Image result for garnier malaysia

Image result for garnier malaysia


13 comments:

  1. try tanya pekerja kat drugstore :)

    ReplyDelete
  2. sy punya masalah kulit brminyak dengan whitehead and blackhead. try banyak produk tapi still same je :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. beza dgn saya yg ada masalah kulit kulit kering & sensitif uhuk.

      Delete
  3. Sama la sy pon masih tercari2 produk yang sesuai. But for now guna garnier warna oren tu je . So far ok jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, terfikir juga nak pakai yg oren tapi macam tak sesuai dgn kulit

      Delete
  4. Syara guna jugak! But I used the yellow one yang lemon tu :) dulu ada jerawat susah nak hilang finally guna ni berkesan alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh, alhamdulillah. penjual produk Garnier patut baca ni as their feedback hehehe

      Delete
  5. Samalah kita pun dalam dilema, dulu guna garnier kuning, skrg try guna nanowhite. kulit mula mengelupas, malam pun bru nak try guna deep hydrating sleep mask. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. so overall okay tak lepas pakai nanowhite tu? selalunya bila mengelupas hasilnya mesti okay kan. eh betul ke? kekeke

      Delete
  6. cetaphil orang kata macam elok je. lagi-lagi untuk kulit sensitif. untuk kulit kering kena moisturize banyak-banyak pakai aloe vera yang korea tu dan minum air banyak-banyak

    ReplyDelete
  7. I pernah cuba eye corrector je dr garnier ni . Hhihih

    ReplyDelete
  8. kulit sy jenis berminyak, skrg ni baru 3 hari try nano white. tapi selalu baca kat blog lain, cetaphil yg ok

    ReplyDelete